dimarts, 14 d’agost del 2012

Els mods

Els mods eren un grup social aficionat a la moda que va difondre el seu estil durant els seixanta.

En la gala de cloenda del Jocs Olímpics de Londres 2012, es va realitzar un homenatge als Mods, un moviment anglès que va néixer als suburbis londinencs i al sud d’Anglaterra quan la generació posterior a la guerra començava a tenir diners per dedicar-lo a la compra d’una moda que fins llavors era inaccessible.

Logo mod - Jocs olímpics Londres 2012

Aquest col·lectiu va crear la seva pròpia iconografia basada en la seva moda, la seva influent música i el seu estil de vida. Així doncs, el seu símbol es va veure pels leds de l’estadi, mentre que les vespes donaven voltes per la pista.


Mods - Cloenda Jocs olímpics Londres 2012

Característiques principals

Els nois acostumaven a portar vestits pantalons cars amb bones camises i sabates de punta, mentre que les noies es decantaven pels vestits curts, minifaldilles o pantalons ajustats de cintura baixa.
Mods

Inicialment, es tractava d’un estil minimalista, el que va propiciar que els integrants d’aquest moviment optessin per talls de cabell recte, en consonància amb els talls nets i rectes de les peces de roba, com els minivestits creats per Mary Quant.

Una altra característica diferenciadora és la barreja d’estils provocada per la necessitar de combinar la roba cara amb altra de més barata i comú. Un exemple són les característiques parques verdes d’estil militar que acostumaven a portar els nois per cobrir els seus elegants vestits. El que resultava molt necessari, si es té en compte que el seu vehicle habitual era la vespa, un element que es va convertir en la icona dels mods.


Personatges famosos que es van relacionar amb els mod

Mary Quant va adoptar aquest estil en la seva vestimenta i en el tall de cabell de Vidal Sassoon que acostumava a lluir. A més, va ajudar a potenciar aquest estil, donant-li notorietat i creant peces de roba seguint les seves premisses.


Mary Quant

 André Courréges va ser qui més va expandir aquest britànic estil per la glamurosa França, i qui es va encarregar de fer-ho a nivell mundial va ser el Beatles.


L’estil mod en l’actualitat

Mods
El moviment mod va decaure quan part d’aquesta generació va créixer i evolucionar cap a rols més violents, el que va acabar donat una fama molt negativa als mods. En els 90, Prada va ser l’encarregada de ressuscitar-los, i ho va tornar a fer la temporada passada, amb el retorn dels minivestits curts, rectes i amb tall al maluc a les tendències tardor-hivern 2011-2012.

A més, també van tornar els pantalons pitillo acompanyats de les sabates principals del look mod, que són les botes de cordons i els botins plans fins al turmell. Els abrics i les jaquetes, en canvi, són oversize i de línies rectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada